Vad har hänt i Ukraina? Vecka 29.

by mandagsrorelsen

Måndag 14e juli

Pro-ryska rebeller skjuter ner ett ytterligare Ukrainskt militärt transportflygplan. Denna gång på sådan höjd att Ukrainska armén misstänker att rebellerna har fått tag på mer sofistikerade vapen.

http://news.nationalpost.com/2014/07/14/ukraine-accuses-russia-of-violating-its-airspace-allowing-weapons-across-border-as-crisis-escalates/

Tisdag 15e juli

Efter en brutal flygattack i östra Ukraina som dödade 11 människor anklagar Ukraina Ryssland för att bistå rebellerna med allt mer vapen. Attacken påstås också ha gjorts för att misskreditera den Ukrainska armén.

http://abcnews.go.com/International/wireStory/rescue-workers-ukraine-airstrike-kills-civilians-24564314

Onsdag 16e juli

USA tillsammans med EU meddelar att nya sanktioner mot Ryssland och ryska ledare kommer att inledas. Detta för att öka trycket på de ansvariga och de-eskalera konflikten i östra Ukraina.

http://www.huffingtonpost.com/2014/07/16/us-sanctions-russia_n_5590133.html

Torsdag 17e juli

Ett Malaysiskt flygplan med 295 personer ombord skjuts ner i östra Ukraina i rebellkontrollerat område. Detta konstateras vara den största och mest allvarliga attacken hittils i krisen.

http://abcnews.go.com/International/wireStory/official-malaysian-plane-shot-ukraine-24599942

Fredag 18e juli

Obama håller presskonferens med anledning av det nedskjutna Malaysiska flygplanet där 1 amerikansk medborgare omkom. EU diskuterar också stränga sanktioner efter att rysk inblandning i den nedskjutna flygplanet anses som uppenbart.

http://time.com/3004975/ukraine-crash-europe-sanctions/

Advertisements